Öne Çıkanlar İstanbul Milletvekili Kayıtları Devam Ediyor kar yağışı İBB KADINA ŞİDDETE DUR DEDİ! 24 Haziran Basın Bayramı

İnsay Yapı:“Yatırımların Önü Açılmış Oldu”

‘Yeni Evim Kampanyası’nın zorunluluk haline geldiği bir dönemde devreye alındığını belirten İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, kampanyanın ev sahibi olmak için bekleyen kesim için fırsat olduğunun söyledi.

- Bu haber 76 kez okundu.

İnsay Yapı:“Yatırımların Önü Açılmış Oldu”

“Kampanyaya, özel bankalar da dahil olursa

hedefe daha hızlı ulaşırız”

Çulhalık “Ancak kredi sistemi sadece kamu bankalarını değil, özel bankaları da kapsarsa kampanya amacına daha kısa sürede ulaşır ve daha çok kişi faydalanır” dedi.

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık ‘Yeni Evim’ kampanyasının zorunluluk haline geldiği bir dönemde devreye alındığını belirterek, uygulamanın sektöre ilaç gibi geldiğini kaydetti. Konut kredisinde gelir grubuna göre farklı faiz oranı uygulanmasının, uzun zamandır uykuda olan sektörü yeniden canlandıracağını söyleyen Çulhalık, kampanyanın ev sahibi olmak için bekleyen kesim için de fırsat olduğunun altını çizdi. Düşük kredi uygulamasını ve bu desteği bekleyen ciddi bir kesimin varlığına dikkat çeken Çulhalık, burada önemli olan kısmın kampanyaya sadece kamu bankalarının değil özel bankaların da dahil edilmesi olduğunu dile getirdi.

“Yatırımların Önü Açılmış Oldu”

İhsan Çulhalık “Gayrimenkul sektöründe iç piyasadaki durgunluğun sürdüğü, ihtiyaca rağmen konut alımlarının durma seviyesinde olduğu bir dönemde bu kampanya ilaç gibi geldi. ‘Yeni Evim’ kampanyası ile hem evi olmayan orta gelirli vatandaşa ev sahibi olma şansı doğdu, hem de müteahhide verileceği açıklanan 25 milyar liralık finansman desteğiyle yeni yatırımların önü açılmış oldu. Böylece müteahhitler yeni projelere başlayabilecek. Ancak burada çok önemli gördüğümüz bir konu var. Kredi sistemi sadece kamu bankalarını değil özel bankaları da kapsamalı. Bu şekilde kampanya amacına daha kısa sürede ulaşır ve daha çok kişi faydalanır” diye konuştu.Konut sahibi olmak isteyen ve bunun için de kamu desteğini bekleyen vatandaşın talebine yanıt verildiğini dile getiren İhsan Çulhalık, yeni yılda sektörün daha hızlı toparlanabilmesi için de bir adım atılmış olduğunu belirtti. Çulhalık “Bu tip desteklerin dönem dönem devreye alınmasına sektörümüzün ve vatandaşımızın ihtiyacı var” dedi.

İnsay Yapı hakkında:

Grubun temelleri 1979 yılında ağırlıklı mobilya sektörüne toptan boya, vernik, tiner, polyester malzemeleri tedariki yapan İhsan Boya San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin kuruluşu ile atıldı. 1994 yılında grubun amiral gemisi Kolsuzlar Kimya San. ve Tic. AŞ. ile bir çok endüstriyel tesisin ana girdisi konumunda olan 50’yi aşkın kimyevi maddenin dış ticareti, depolanması ve lojistiğinin sağlanmasına yönelik yatırım yapıldı.1997 yılına gelindiğinde grubun üretici firması olan İhsan Kimya Boya San. ve Dış Tic. Ltd. Şti.’nin kuruluşu tamamlandı. Böylelikle sanayi tipi endüstriyel ve sentetik tinerlerin üretimine başlandı. Daha sonra 40 yıllık tecrübe ve sermaye birikimini gayrimenkul sektöründe kazandırmak üzere, 2011 yılında İnsay Yapı San. ve Tic. AŞ’yi kuruldu. Ankara’da 119 konuttan oluşan Elit Manzara Beytepe projesi ile İstanbul Pendik’te 252 konutluk Ondörtüç projesini hayata geçirdi. Önümüzdeki dönemde yeni projelerin hazırlıklarını da sürdüren İnsay Yapı, güçlü kadrosu ile sektörde söz sahibi aktörler arasında yer almaktadır.

www.insayyapi.com www.ondortuc.com.tr www.kolsuzlarkimya.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.